Spoštovani dijaki in starši,

tudi v tem šolskem letu pred prvomajskimi počitnicami (predvideni odhodi 23. ali 24. 4.) pripravljamo tradicionalne neobvezne ekskurzije v okviru obveznih izbirnih vsebin.

Pripravili smo tri različne ponudbe.

Prijave za Madrid in Krakov so zaprte, prijave za Berlin pa podaljšujemo do 26. 10. 2023.

 

Kratek opis, program in navodila so navedeni po abecednem redu destinacij, kamor bomo potovali.

BERLIN – odprto še do 26. 10.

Vabimo vas, da skupaj raziščemo nemško prestolnico Berlin. Pridružite se živahnemu spoznavanju tega prelepega mesta, ki velja za eno najbolj živahnih metropol sveta. Mladostno in svetovljansko mesto, v katerem je novembra 1989 padel Berlinski zid, ponuja obiskovalcem skoraj 60 muzejev, nekateri med njimi imajo celo svetovni sloves, enega največjih bulvarjev v Evropi – Kudamm, Brandenburška vrata, prestižno promenado Unter den Linden, Alexanderplatz, TV-stolp, elegantno nakupovalno hišo KaDeWe in še kaj. Odpravili se bomo tudi na izlet v Potsdam, kjer je živel kralj Prusije in imel svojo palačo, v katero je vabil znane pisatelje, glasbenike in politike. Na ekskurziji, ki bo trajala štiri dni, bomo našli tudi čas za samostojno raziskovanje Berlina. Prijazno vabljeni!

Ekskurzijo koordinira profesorica Polona Zalokar.

Program Berlin

Povezava na prijavo

 

 

KRAKOV in AUSCHWITZ – zasedeno

Pred majskimi počitnicami vas vabimo v Krakov, ki je po mnenju mnogih najlepše poljsko mesto, kjer bomo videli največje znamenitosti, v okolici obiskali znani rudnik soli Wieliczka ter znamenito nemško taborišče Auschwitz. Vabljeni.

Ekskurzijo koordinirata profesorici Katarina Obreza in Jerneja Križan.

Program Poljska

Prijavnico, ki je del programa, natisnete in oddate pri profesoricah v B-15.

 

MADRID – zasedeno

Vabimo vas na 4-dnevno ekskurzijo v špansko glavno mesto. V Madridu, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica, bomo obiskali svetovno znane znamenitosti, kot so muzej Prado, muzej Reina Sofia, kraljevo palačo (Palacio Real), veličastne trge in ulice (Gran Via, Plaza Mayor, Puerta del Sol itd.) ter nogometni stadion Santiago Bernabeu. Poskusili bomo tudi nekaj tipičnih španskih jedi (churros con chocolate) in se sprehodili po najznamenitejšem madridskem parku Retiro.

Ekskurzijo koordinira profesorica Sandra Đulabić.

Program Madrid

Prijavnico, ki je del programa, natisnete in oddate pri profesorici v B-24.

 

Skip to content