Dijaki, ki se učijo francoščino kot drugi ali tretji tuji jezik, spoznavajo jezik in kulturo frankofonskih dežel tudi s pomočjo naravnih govorcev. Simon Koffi nam je jeseni že predstavil Slonokoščeno obalo in življenje v Afriki, do konca šolskega leta pa načrtujemo še nekaj njegovih obiskov.

Dijaki 2., 3. in 4. letnika so se v začetku decembra 2019 srečali s francoskima profesorjema iz Normandije.

V šolskem letu 2018/2018 smo dijake, ki so se za to odločili, peljali na tridnevno ekskurzijo v Pariz. Med jesenskimi počitnicami smo odšli na jug Francije, v Provanso.

Konec marca 2020 bomo tako kot vsa leta z dijaki 2. in 3. letnika izvedli francosko bralno tekmovanje – EPI Lecture.

V mesecu marcu se bomo ponovno udeležili tradicionalnega Frankofonskega dneva v Celju, in sicer z glasbenim nastopom, ki bo zaokrožil naše projektno delo. Od januarja do marca bodo dijaki raziskovali Belgijo. Spodaj je nekaj utrinkov z dosedanjih nastopov.

V letu 2018/2019 smo se prvič udeležili prireditve Fête de la musique (Praznik glasbe) na II. gimnaziji v Mariboru. Tudi letos se bomo v mesecu maju tam predstavili z glasbeno točko.

Naši glasbeniki s francoskimi pevskimi točkami sodelujejo tudi na ostalih prireditvah. Lanskoletni literarno-glasbeni večer je bil preplet recitacij v slovenščini in petih pesmi v francoščini.

Dijaki pa radi sodelujejo na francoski delavnici, ki jo dvakrat letno priredimo za osnovnošolce.

 

Skip to content