V tednu od 25. do 29. septembra 2023 so nas obiskali dijaki partnerske šole iz Singna, s katero naša šola sodeluje že 29 let.

Ob prihodu v šolo smo jih dijaki evropskega oddelka 2. b sprejeli z nekaj predstavitvami o našem razredu, o Sloveniji in o Celju, ob koncu predstavitev pa so se preizkusili še v kvizu o Sloveniji, na katerem so se odlično odrezali. Po predstavitvah smo se razdelili v skupine in jim razkazali šolo in njeno okolico. Nato smo se skupaj sprehodili do Narodnega doma, kjer nas je sprejel celjski podžupan Uroš Lesjak, ki je nemškim dijakom zaželel prijeten obisk v Celju. Odpravili smo se še do Celjskega gradu, kjer nam je nekaj dijakov s pomočjo predstavitev predstavilo znamenitosti gradu.

V torek smo se razdelili v več skupin in si pogledali različne dele mesta in bližnjo okolico Celja. Vsaka skupina je imela drugačen dan, a smo vseeno vsi zelo uživali v odkrivanju in spoznavanju mesta ter ljudi. Po opravljenih dolžnostih smo se vsi spet združili in odšli na ogled Tehnoparka.

V sredo pa je bil pred nami precej daljši, a nepozaben dan, saj smo goste peljali najprej v Ljubljano in si tam s pomočjo predstavitev dijakov ogledali nekaj njenih zanimivosti. Po ogledu centra mesta smo odšli tudi na ogled z ladjo po Ljubljanici. Nato smo se odpeljali proti Piranu. Vožnja je bila precej dolga, a zabavna. Dobro smo izkoristili zadnje tople dni in zaplavali v morju. Po osvežilnem odmoru pa smo se odpravili na ogled centra, kjer so nas spet spremljale poučne predstavitve dijakov.

V četrtek smo ponovno sodelovali v skupinah. Po opravljenem delu smo se sprehodili do dvorane Golovec, kjer smo kegljali in preživeli veliko zabavnih trenutkov.

V petek smo pripravili predstavitve celotedenskega dela. Skupaj smo preživeli veliko zanimivih in nepozabnih trenutkov, za katere smo zelo hvaležni. Čeprav smo se morali posloviti, se vsi veselimo našega odhoda v Singen v juniju 2024 in ponovnega srečanja, kjer bomo lahko pridobili veliko novih spominov in izkušenj.

Iskrena zahvala za donacijo podjetju Barka Ljubljanica, ki nas je z ladjico Ponirek popeljala po Ljubljanici, in Mestni občini Celje za ogled Starega gradu.

Ema Dojer, 2. b z organizatorico izmenjave Polono Zalokar

Skip to content