BIOLOGIJA – vaje (praktični del splošne mature)

Pričeli bomo izvajati laboratorijske vaje za vse prijavljene kandidate, ki niste redni dijaki Gimnazije Lava (5. predmet), in sicer:

  • skupina (dijaki s Srednje zdravstvene šole Celje) – v sredo, 10. novembra;
  • skupina (dijaki s Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje ter s Šolskega centra Šentjur) – v petek, 12. novembra.

Laboratorijske vaje se bodo začele ob 14.00 v učilnici A-10, trajale bodo 4 šolske ure. Kandidati morate imeti s sabo bele liste in pisala.


PREDPRIJAVE K SPLOŠNI MATURI

  1. 11. 2021 je rok za:
  • oddajo predprijave k splošni maturi (vsi dijaki 4. letnika Gimnazije Lava boste to naredili med razrednimi urami);
  • oddajo predprijave k posameznemu izpitu splošne mature;
  • oddajo vloge za uveljavljanje pravic kandidatov s posebnimi potrebami na spomladanskem in jesenskem izpitnem roku splošne mature 2022.

 PRIJAVE IN NASLOVI SEMINARSKIH NALOG

V skladu s koledarjem za izdelavo seminarske naloge pri splošni maturi 2022 morajo kandidati oddati mentorju prijavo za opravljanje seminarske naloge do petka, 5. 11. 2021. Stalni katalogi naslovov seminarskih nalog pri posameznih predmetih in pravilnik za izdelavo seminarske naloge so objavljeni na spletnem naslovu www.ric.si.


Rezultati jesenskega izpitnega roka splošne mature

Seznanitev kandidatov z uspehom pri splošni maturi in podelitev spričeval bosta v četrtek, 16. 9. 2021, ob 13. uri v učilnici B-14.


Splošna matura 2022 – prijave k 5. predmetu splošne mature – praktični del

Kandidati, ki želite v šolskem letu 2021/2022 na Gimnaziji Lava opravljati praktični del izpita, se morate do 30. 9. prijaviti k opravljanju tega dela izpita. V nasprotnem primeru lahko opravljate le zunanji del izpita, to je pisni izpit, kar znaša večinoma 80 odstotkov skupne ocene predmeta.

Obrazec za prijavo (Prijava praktični del) pošljite po pošti (Šolski center Celje, Gimnazija Lava, Pot na Lavo 22, 3000 Celje, Prijava k praktičnemu delu izpita – Katarina Petač) ali ga prinesite v času govorilnih ur tajnicama splošne mature. Dijaki z drugih šol morate pravočasno urediti tudi predprijavo in prijavo k maturitetnim izpitom v skladu z maturitetnim koledarjem RIC-a.

Administrativne stroške (50 €) je treba poravnati do predprijave k izpitu splošne mature (do 15. novembra 2021).

Skip to content
Naša spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje.Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. Onemogočite jih lahko v nastavitvah vašega brskalnika (nekatere storitve potem morda ne bodo delovale).