Dijaška skupnost Gimnazije Lava bo v mesecu oktobru začela z dobrodelnim projektom GRADIMO SOLIDARNOST. Vsi dijaki in profesorji bomo zbirali denar, s katerim bomo pomagali družinam naših dijakov, ki so jih prizadele vremenske ujme.

 

Gradimo solidarnost z gradnjo simbolične hiške

Škoda, ki so jo utrpeli naši dijaki in njihove družine, je zelo različna, pri večini pa so bili na žalost uničeni bivalni prostori – torej prostori, ki so jim običajno nudili zavetje, umiritev, skupni čas. V treh tednih dobrodelnega projekta bomo z zbranim denarjem sproti »kupovali« simbolne zidake in obnovili poškodovano hiško iz papirja, ki bo pred našimi očmi počasi dobivala lepšo podobo. Črna stena na koncu gimnazijskega hodnika bo v času dobrodelne akcije ogledalo naše solidarnosti.  

 

Koliko in do kdaj?

Z dobrodelno akcijo pričnemo v ponedeljek, 9. oktobra, in zaključimo v petek, 27. oktobra. Cena enega »zidaka« je 20 eur, predlagani prispevek posameznega dijaka je 1 eur, lahko pa se v razredu dogovorite tudi za višji prispevek.

 

Vsak razred bo z zbranim denarjem tako kupil vsaj en zidak. Spodbujamo vas, da svoje zidake tudi pobarvate, okrasite ali se nanje podpišete. Če boste zbrali več denarja, pridete k profesorici Špeli Zupan (kabinet B-35) po nove zidake, že pobarvane zidake pa tudi sproti oddajate pri njej. Razredni blagajniki boste v posebni kuverti ves zbrani denar oddali v tajništvu gimnazije najkasneje do petka, 27. oktobra.

V tednu po jesenskih počitnicah bomo objavili končni znesek in predali denar najbolj prizadetim družinam.  

Dijaška skupnost Gimnazije Lava

Skip to content