GLASBA NA GIMNAZIJI LAVA

Na Gimnaziji Lava so dijaki izjemno glasbeno dejavni. To potrjujejo številni nastopi, ki jih je v šolskem letu preko štirideset (obiski posebnih gostov iz Slovenije in tujine, sprejemi dijakov na mednarodnih izmenjavah, nastopi na podelitvah priznanj, samostojni koncerti, maturantski plesi, otvoritve razstav, prireditve za starše, kulturne prireditve za dijake, Vulkanijada na začetku šolskega leta in podelitev gimnazijskih vulkanov ob zaključku, sprejem »zlatih maturantov«, Zlata kreda, Frankofonski dan, informativni dnevi, 3kons, Ni izgovora, tudi ti zmoreš …). Dijaki uživajo v javnem nastopanju pred raznoliko publiko, z veseljem sodelujejo z ustvarjalci drugih področij umetnosti in tako širijo svoje znanje, sklepajo nova prijateljstva ter se zabavajo.

Šolski bend Eruption

Že nekaj let na naši šoli deluje šolski bend Eruption, ki s svojo dejavnostjo skrbi za prijetno počutje na šoli. Člani benda v decembru pripravijo že tradicionalni samostojni rock koncert v Celjskem domu za dijake GL in s svojo prisotnostjo popestrijo številne kulturne prireditve na ŠC Celje in izven ter na ta način opozarjajo na glasbeno oz. kulturno dejavnost GL. Radi zaigrajo tudi na maturantskem plesu GL, ob koncu leta pa na podelitvi vulkanov GL.

Mojstri glasbenega ustvarjanja ŠC Celje

Dijaki, ki so obiskovali ali še obiskujejo glasbeno šolo, znajo igrati na katerikoli instrument ali dobro peti in si želijo javnega nastopanja, lahko sodelujejo z ostalimi dijaki ŠC Celje. Skupaj pripravljamo program različnih glasbenih zvrsti (od zabavne do klasične glasbe) v najrazličnejših zasedbah, s katerim se predstavljamo na javnih prireditvah za vse šole ŠC Celje in izven.

Mentorica glasbenih dejavnosti na ŠC Celje
Metka Jagodič Pogačar

 

 

 

 

Skip to content