Lucija Gril

Veliko sem razmišljala, kaj bi zapisala, saj sem vsako leto bolj hvaležna za izkušnjo na GL. Skozi leta vidiš, kako pomembni so temelji, in vedno znova pride kakšen trenutek, ko se zatečeš k osnovam in mogoče pokukaš še v kak srednješolski zvezek, kljub temu da se danes že vse najde na internetu. Tega nisem ravno želela pisati v svoje “mnenje”, se mi pa zdi zelo pomembno. Osnove matematike, ki jih pridobimo v gimnaziji, so zlata vredne. Študenti, ki pridejo iz poklicnih šol, imajo težave, že nam, ki smo prišli iz gimnazije, ni lahko. Bodoče srednješolce je pomembno opozoriti na to, saj se pogosto zanašajo na peti predmeti in se ne zavedajo drugih “slabosti” poklicnih šol.

Tehniška gimnazija na ŠCC je bila po mojem mnenju najboljša odločitev. Pridobila sem ravno pravšnjo mero splošnega znanja in znanja s področja tehnike. Svojo poklicno pot sem nadaljevala v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Sedaj zaključujem magistrski program telekomunikacij in hkrati sem pol leta redno zaposlena na fakulteti, kjer študiram. Delam na projektu Razvoj slovenščine v digitalnem okolju, kjer delujem na področju avtomatske prepoznave govora in strojnem prevajanju.
Tehniško gimnazijo bi priporočala vsem, ki še niso čisto prepričani, kaj želijo početi v življenju, zanima pa jih tehnika v kakršnem koli smislu, in tudi tistim, ki že vedo, da bi radi stopili na inženirske poti. Poleg svojega tehniškega znanja, ki sem ga pridobila na Gimnaziji Lava, sem zelo hvaležna tudi za vso matematično znanje, ki mi je prišlo zelo prav, saj sem pri matematičnih predmetih lažje sledila in hitreje razumela snov. Tehniška gimnazija je seveda primerna tudi za punce, saj je danes vedno več inženirk in to ni več nikakršna posebnost. Nekateri celo pravijo, da je dobro v ekipi imeti žensko, saj ima drugačen pogled na izzive kakor moški.

Skip to content