V soboto, 25. 1. 2020, smo se dijaki četrtega letnika Gimnazije Lava predstavili na svojem maturantskem plesu v dvorani Golovec.

Sobotno popoldne smo pričeli s fotografiranjem in nadaljevali s še zadnjimi popravki svojih plesnih korakov pod vodstvom  Boštjana Špiljarja iz Plesnega vala, ki nas je spremljal skozi plesne vaje. Za glasbeno podlago na uradnem delu in še v jutranjih urah je poskrbel ansambel Unikat.

Maturantom sta spodbudne besede namenila Peter Juvančič, ravnatelj Gimnazije Lava, in Igor Dosedla, direktor Šolskega centra Celje. V imenu naše generacije sta spregovorila Maruša Žučko in Nejc Jelen, prireditev pa je povezovala gospa Jožica Škorja. V nadaljevanju večera so nas s posebnim nastopom presenetili maturanti Anja Biderman z mažoretkami Pihalne godbe Laško. Nastopale so Neja Lapornik, Timeja Stožir, Klara Ivanovič, Tina Seme, Laura Breznikar, Pika Benko in Nadja Janež. Ana Kukovičič je s soplesalkami iz Plesnega foruma Celje Zalo Gazvoda, Ano Cizej, Saro Praznik in Zalo Medved prav tako pripravila posebno plesno presenečenje. Posebej za maturantski ples pa je bil sestavljen tudi glasbeni bend maturantov, ki se je predstavil s petimi točkami. Pod vodstvom profesorice Metke Jagodič Pogačar so nastopali Lucija Medvešek in Nadja Oblak (obe vokal),  Florjan Romih (klavir), Anže Trupej (bas kitara) ter dijaka Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo Ožbej Trunkl (bobni) in Lovro Leskovar (kitara).

Maturantski ples nam bo vsem ostal v lepem spominu, saj smo dokazali, da se lahko s sodelovanjem in z dobro organizacijo pričara nepozaben večer.

Eva Kodrin (4. b) in organizatorka plesa Polona Zalokar

Prenesi video posnetek

 

Skip to content