Izobraževalni center Štore je v sodelovanju s podjetjem Štore Steel za dijake Šolskega centra Celje letos že enajstič pripravil brezplačno tridnevno interaktivno delavnico z naslovom Inovativnost in ustvarjalnost za mlade. Delavnica je potekala od 29. do 31. januarja 2020 v Izobraževalnem centru Štore. Udeležili so se je tudi trije dijaki 3. letnika gimnazije Filip Gerdina, Maja Planko in Vitjan Lin Zupan.

Dijaki so ob zaključku tridnevnega ustvarjanja in druženja v anketi strnili svoje vtise. Največji vtis so nanje naredili ogled tovarne, mentor dr. Miha Kovačič s svojim širokim znanjem in odprtostjo, dobro sodelovanje ter pristop k reševanju problemov. Naučili so se veliko o programiranju, spoznali mnoge možnosti uporabe Excela ter številne prednosti dela v skupini. Ugotovili so, da problemi niso tako veliki, če jih razčlenimo in jih rešujemo po korakih. Izvedeli so veliko o zgodovini jeklarstva in o podjetju Štore Steel ter o realnih problemih, s katerimi se srečujejo v gospodarstvu. Žal jim je bilo, da niso videli tovarne pri polnem obratovanju in da delavnice niso trajale še kakšen dan. Pri reševanju nalog so se soočili s pomanjkanjem znanja, a so v prijetnem, sproščenem in kreativnem vzdušju ob mentorjevi pomoči rešili mnogo neznank.

Pomembno je njihovo spoznanje, da si bodo morali v življenju nabrati še veliko izkušenj in nenehno širiti svoje znanje, pa tudi to, da se strokovnjaki v gospodarstvu srečujejo s problemi, ki zahtevajo več mesecev ali celo več let trdega dela.

Predstavnikom Izobraževalnega centra Štore in podjetja Štore Steel se v imenu Šolskega centra Celje ter v imenu naših dijakov, udeležencev omenjene interaktivne delavnice, iskreno zahvaljujemo za dragocene izkušnje in odlično popotnico za življenje ter se priporočamo za nadaljnje sodelovanje.

Mojca Bučar Trotovšek

Skip to content