V petek, 14. 2. 2020, in v soboto, 15. 2. 2020, bosta za vse četrtošolce v študijskih središčih potekala informativna dneva, zato v petek ne boste imeli pouka. Priporočamo vam, da izberete javni prevoz in se na informativna mesta odpravite pravočasno, da obiščete več fakultet in skušate izvedeti čim več o bodočem študiju. Visokošolski zavodi bodo posredovali informacije v petek in v soboto dopoldne ob 10. uri ter v petek popoldne ob 15. uri, razen če je v Razpisu za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2020/2021 pri posameznem visokošolskem zavodu določeno drugače.

Razpis je objavljen na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport oz. na eVŠ. Priporočamo, da natančno pregledate:

  • skupni, uvodni del,
  • posebni del z informacijami visokošolskih zavodov.

Bodočim študentom bodo posredovali informacije tudi na vseh višjih strokovnih šolah v Republiki Sloveniji.

Informativna mesta in ure so navedeni v razpisnih besedilih.

Tiste, ki se zanimate za študij na Univerzi na Primorskem, obveščamo, da bo v času informativnih dni v petek, 14. 2. 2020, organiziran brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota–Maribor–Celje–Ljubljana–Postojna–Koper–Izola–Portorož in nazaj. E-prijava za prevoz je možna do vključno 11. 2. 2020 preko spletne povezave na: https://www.upr.si/si/univerza/medijski-center/novosti-in-obvestila/brezplacen-avtobusni-prevoz-za-dijake-v-casu-informativnh-dni.

Prijava za vpis (nova) z vsemi navodili za izpolnjevanje bo dostopna na spletnem naslovu: https://portal.evs.gov.si/prijava. Aktivna bo od 12. 2. 2020.

Zadnji rok za oddajo PRVE PRIJAVE ZA VPIS se izteče 18. marca 2020.

O izpolnjevanju prijave in vpisnem postopku se bomo podrobneje pogovorili na razrednih urah po informativnih dnevih. Do izteka prijavnega roka boste imeli tudi možnost individualnega svetovanja.

Želimo vam, da informativni dan dobro izkoristite.

Svetovalna služba
Mojca Bučar Trotovšek

Ravnatelj
Peter Juvančič

                                                                                                     

 

 

#
Skip to content