Dragi dijaki, zaposleni in starši!

Zaključujemo še eno šolsko leto, polno izzivov in dosežkov, zato bi se vam rad že na začetku zahvalil za vaš trud, vztrajnost in predanost. Zelo sem ponosen in hvaležen, da lahko delam na šoli, kjer se dijaki in učitelji lahko skupaj smejimo, si kdaj nasprotujemo, a kljub vsemu znamo stopiti skupaj, biti predani, trdo delati in slediti ciljem.

Osnovno poslanstvo našega dela je izvedba kvalitetnega pouka, ki ga znamo obogatiti s številnimi dejavnostmi, ekskurzijami in projekti. Poleg tega se trudimo biti šola, ki temelji na medsebojnem spoštovanju in zaupanju. Biti gimnazijec ni enostavno, gre za izobraževalni program, kjer se prepletajo znanje, vzgoja, odgovornost, odločanje in disciplina, vse to pa vpliva na prihodnost naše družbe.

Življenje ni sestavljeno le iz uspehov, ampak tudi iz trenutkov, ko stvari ne gredo po načrtih. Svoje pomanjkljivosti moramo ceniti. Najbrž poznate japonsko umetnosti kintsugi, ki so jo razvili lončarji za popravilo zlomljenih ali poškodovanih keramičnih predmetov. Pri tem drobce zlepijo z lakom, posutim z zlatom. Učitelji in mentorji so kot mojstri kintsugija, pomagali so vam zasijati v svoji najboljši obliki, neuspehe in trud pa so pretvorili v »zlate brazgotine«, ki so postale sestavni del vašega življenja. Brez njihove podpore bi vaš potencial ostal skrit. Ne glede na dosežke ali izzive, ki jih premagujemo, smo vsi enako pomembni člani naše skupnosti. Naše zgodbe se ves čas prepletajo, vsi puščamo odtis na šoli in s tem sooblikujemo naše okolje.

Naši dijaki so pod skrbnim mentorstvom naših učiteljev letos do junija osvojili kar 242 priznanj, plaket in nagrad na različnih tekmovanjih ter dosegli tudi uvrstitve na mednarodna tekmovanja. Poleg tega smo sodelovali na mnogih prireditvah, natečajih, proslavah, razstavah …

Hvala vsem, ki ste s svojim delom in predanostjo prispevali k prepoznavanju Gimnazije Lava tudi v širšem okolju. Vsi ti dosežki nas navdihujejo in potrjujejo, da smo na pravi poti.

Dragi dijaki in profesorji, če se ozrete na mojo fotografijo, boste videli, da je delo zaenkrat končano, v ozadju se že rišejo obrisi počitnic. Po letu trdega dela je čas, da se sprostite, napolnite z energijo in doživite nove avanture, ki vam bodo prinesle svežo moč za prihodnje izzive.

Vabim vas, da pregledate letošnje Letno poročilo in podoživite vse čudovite trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Vsak dosežek in vsak nasmeh predstavljata našo skupno zgodbo.

Želim vam lepe počitnice.

Ravnatelj
Peter Juvančič

Skip to content