V petek, 7. 4. 2022, smo obeležili svetovni dan zdravja v obliki predavanja in delavnic z naslovom Zdrava prehrana in zdrav način življenja, ki ga je za vse dijake 1. letnika izvedla profesorica športne vzgoje Sava Malenšek. Dijaki so zapisali nekaj vtisov.

Predstavitev je bila zelo zanimiva, ker smo učenci veliko sodelovali in veliko novega spoznavali tudi preko iger. V delavnicah smo sodelovali z razvrščanjem hrane v prehransko piramido in ob tem spoznali, da imamo novo, ki vsebuje fizično aktivnost in vodo. Spoznali smo tudi, da bi morali dnevno pojesti največ sadja in zelenjave in ne več toliko ogljikovih hidratov. Merili smo srčni utrip v mirovanju in po fizični aktivnosti. Na koncu smo spoznali še domači vrt z raznolikimi zelišči, zelenjavo in sadjem. Predstavitev je bila poučna in zanimiva.

Ivana Trunkl, 1. b

V današnjem času se ljudje že zavedamo, kako pomembno je poiskati ustrezen življenjski slog za ohranjanje zdravja. Predvsem pri mladostnikih je zdrava in uravnotežena prehrana zelo pomembna, zato je vredno o tem ozaveščati tudi mlade. Na predavanju je bilo predvsem na zabaven in poučen način pojasnjeno, kako raznolika bi morala biti naša prehrana, kar pa je v nas vzbudilo željo po spremembi svojega načina življenja. Naučili smo se, da za naš razvoj potrebujemo tudi zadostno količino telesnega gibanja, pogledali smo tudi prehranski trikotnik. Predstavitev je bila zelo poučna in zanimiva, saj smo bili v njo vključeni tudi mi, kar nas je motiviralo, da sodelujemo pri predavanju.

Maša Hacin in Zoja Šuster, 1. c

Skip to content