Vabiva vas, da se udeležite mednarodnega tekmovanja iz računalniškega mišljenja. Tekmovanje je namenjeno dijakom, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva in informatike. Udeležite se ga lahko vsi, tudi tisti, ki si za izbirni predmet niste izbrali informatike oz. računalništva.

Šolsko tekmovanje bo potekalo med 6. in 17. novembrom 2023 v spletnem tekmovalnem okolju. Več informacij dobite pri učiteljih informatike in računalništva. Na spletni strani http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-rešitve so objavljene knjižice z nalogami s prejšnjih tekmovanj, rešitvami in razlago računalniškega ozadja posamezne naloge.

Dijaki prvega letnika in tisti, ki poslušate informatiko ali računalništvo v višjih letnikih, boste vsa navodila dobili pri pouku, ostali pa se morate zaradi organizacije obvezno prijaviti najkasneje do srede, 25. 10. 2023. Prijave sprejemava v kabinetu B-04 ali po elektronski pošti karmen.kotnik@sc-celje.si. Prijavljeni dijaki boste razpored tekmovanja dobili na šolski elektronski naslov do petka, 3. 11. 2023.

Karmen Kotnik
Tomislav Viher

Skip to content