Na letošnje 67. državno matematično tekmovanje za Vegova priznanja se je uvrstilo 18 dijakov Gimnazije Lava. Ti so na državni ravni predstavljali 5 % vseh udeleženih tekmovalcev, kar je dalo dogodku na domačih tleh še poseben čar. Državnega tekmovanja, ki je v soboto, 22. 4. 2023, za celjsko regijo potekalo v prostorih ŠCC, so se udeležili Žana Debelak, Svit Janc, Eva Kumer, Sara Svet, Gašper Kolar, Bor Laznik, Peter Potnik, Tadej Vižintin, Luka Cvetič, Jakob Florjanc, Janez Vošner,  Urh Videčnik, Jakob Zagajšek in Tilen Zorin.

Z delom pri matematičnem krožku znotraj letnika pri šolskih učiteljicah matematike in medgeneracijskem krožku pod mentorstvom Dragice Pavšek Guzej pa so si znanje za osvojitev vrhunskih rezultatov nabirali dobitniki srebrnih in zlatih Vegovih priznanj.
Zlato Vegovo priznanje so osvojili: Sara Svet, Luka Cvetič, Jakob Zagajšek in Tilen Zorin.
Srebrno Vegovo priznanje so osvojili: Svit Janc, Žana Debelak, Bor Laznik, Janez Vošner, Jakob Florjanc in Urh Videčnik.
Dobitnikom priznanj iskreno čestitamo in želimo veliko motivacije tudi za nadaljnje delo na tem področju. Čestitke tudi vsem udeleženim in organizatorjem za lepo izpeljan dogodek.

 

Mentorice
Mateja Frangež-Herman, mag. Lucijana Kračun Berc, mag. Mihaela Koštomaj in mag. Tatjana Štorman

Ravnatelj
Peter Juvančič

Skip to content