V petek, 5. maja 2023, nas je v okviru Maratona znanosti obiskala ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh. Številčno občinstvo je najprej pozdravila glasbena skupina Eruption pod mentorstvom naše profesorice Metke Jagodič Pogačar.
Ministrica je v pogovoru, ki sta ga vodila Sara Svet in Svit Janc iz 1. letnika tehniške gimnazije, predstavila svojo izobraževalno pot, pojasnila, kaj trenutno zavzema njeno delo, in nagovorila zbrane dijake, kako izbrati nadaljnji študij. Povedala je, da je pri izbiri nadaljnje izobraževalne poti potrebno izhajati iz sebe, iz svojih lastnih interesov in želja. Mladim je pojasnila, da priložnosti ne čakajo za vogalom, ampak jih je potrebno iskati, ko se pojavijo, jih je potrebno izkoristiti. Zaključila je, naj se ne bojimo neuspeha, ker ta vodi do željenega uspeha.

Kaj vse se dogaja na naši gimnaziji, je zanimalo tudi novinarje iz Radia in televizije Slovenija. Dijake so povprašali o dogajanju v okviru Maratona znanosti, o njihovih vtisih, spominih, pričakovanjih. Navdušili so jih tudi naši robotkarji. Več pa si lahko ogledate v televizijskem posnetku ali poslušate v radijski oddaji.

Nina Jaklevič, svetovalna delavka

Skip to content