Jure Dolar, študent na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru

Kdo je imel vpliv na odločitev za vpis v gimnazijo?

Odločil sem se sam. Že v osnovni šoli sem bil navdušen nad modiranjem računalniških igric (Minecraft) in vedel sem, da za to potrebujem več znanja. Zato je bila tehniška gimnazija glede na moje sposobnosti in interese dobra izbira.

Kaj je vplivalo na odločitev za Lavo?

Na tehniško gimnazijo sem se vpisal zaradi tehniškega znanja in načina mišljenja. Želel sem ustvarjati, ne filozofirati (ampak tega je vseeno še kar veliko :D). Imel sem visoke cilje in želel osvojiti virtualni svet, kar je eden izmed največjih ciljev, ki si ga človek lahko zastavi ne samo v srednji šoli, temveč v celem življenju. Seveda je tehniška gimnazija na Lavi za celotno savinjsko regijo predpogoj za takšen cilj (in seveda še za vse druge, ki zadevajo tehniko oziroma inženirstvo).

Česa se najraje spominjate iz šole?

  • Uspehov na tekmovanjih (robotika, računalništvo, zgodovina, geografija, angleščina …).
  • Igranja šaha med poukom (se iskreno opravičujem polovici profesorjev).
  • Preživetja fizike in nemščine.
  • Druženja s prijatelji, ki razmišljajo zelo podobno.
  • Druženja s profesorji, ki vam pomagajo; če se vam zdi, da vas profesor ne mara, ga samo vprašajte nekaj, kar ga zanima. 😊

Katere interesne dejavnosti ste obiskovali?

Robotiko. To je krožek, ki mi je dal veliko znanja in me postavil na dobro pot. Zagotovo ga priporočam vsem, ki se želijo čim bolj razviti v teh 4 letih.

Kaj bi svetovali bodočim dijakom, zakaj se vpisati na našo šolo?

Ta gimnazija je namenjena bodočim inženirjem. To pomeni, da boste pridobili znanje najpomembnejših ved za nadaljnji osebni razvoj. Na izbiro imate več smeri. Jaz sem izbral računalniško, ki mi je dala dobro podlago za nadaljevanje na računalniški fakulteti. To gimnazijo izberite zaradi znanja, ki ga nikjer drugje v Celju ne morete dobiti.

Skip to content