Vabimo vas k sodelovanju na nagradnem pesniškem natečaju za srednješolce »mala Veronika 2020«. Natečaj že peto leto zapored organizira Fit media, d. o. o., pobudnica in organizatorica podelitve nacionalne pesniške nagrade Veronikina nagrada za najboljšo pesniško zbirko leta in zlatnika poezije, ki se pesnikom podeli za življenjski pesniški opus.

Na natečaj se lahko kot šola prijavimo najkasneje do petka, 24. aprila 2020.

Šola izbrano pesem odda najkasneje do ponedeljka, 11. maja 2020, do 15. ure.

Posamezna šola lahko na natečaj pošlje samo eno avtorsko pesem dijaka ali dijakinje v slovenskem jeziku, zato vse pesniške dušice pošljite nastale pesniške stvaritve svojim profesoricam slovenščine, da bomo lahko skupaj izbrale pesem, ki bo zastopala našo šolo.

Vse pravočasno oddane pesmi bodo objavljene hkrati na spletni strani Veronikine nagrade.

Zmagovalno pesem na natečaju izbereta 3-članska strokovna žirija, ki jo imenuje organizator natečaja, in občinstvo preko e-glasovanja (to bo za 5 nominiranih pesmi potekalo od 15. maja do 8. junija 2020).

Zmagovalec/ka pesniškega natečaja, ki bo znan/a najkasneje do  15. junija 2020, prejme denarno nagrado 400 € bruto s plaketo, monografijo Portreti sodobne slovenske literature in možnost predstavitve zmagovalne pesmi na podelitvi Veronikine nagrade. Nagrada za zmagovalno pesem se dijaku/dijakinji podeli na Večeru poezije s podelitvijo Veronikine nagrade, male Veronike in zlatnika poezije 2020, ki bo v torek, 25. avgusta 2020, na Starem gradu Celje oziroma v primeru slabega vremena v Narodnem domu Celje.

Na spodnji povezavi najdete pravila natečaja. Informacije o natečaju pa lahko spremljate tudi na spletni strani www.veronikini-veceri.si.

Pravila natečaja mala Veronika 2020.pdf

Morda so trenutne razmere priložnost (tudi) za pesniško ustvarjanje. Veselimo se vašega ustvarjalnega odziva.

Aktiv profesoric slovenščine

Skip to content