Bliža se mesec december, v katerem si želimo, da bi tudi s pomočjo lepo okrašenih šolskih prostorov doživeli čarobnost, toplino in upanje predprazničnih dni. Vse razrede vabimo, da v začetku decembra okrasite vsak svojo učilnico, pri čemer se skušajte čim bolj držati naših navodil in smernic.

Tema letošnje okrasitve je: BOŽIČNA PESEM

– Vsak razred okrasi notranjost učilnice, ki je določena v razporedu. Zunanjo stran vrat, hodnike in smrečico na hodniku pa bodo okrasile ekipe dijakov 1. letnikov ob pomoči dijaške skupnosti.

– Pri okrasitvi bodite izvirni, naj okrasitev izraža vas, a naj pri tem sledi skupni temi.

– Vsaka učilnica naj ima v vašem lastnem slogu na notranji strani vrat izdelano »smrečico razrednih novoletnih želja«, na vidnem mestu naj bo tudi napisano, kateremu razredu pripada.

– Za okrasitev lahko uporabite samo material, ki ga prinesete sami, pri tem mislite tudi na okolje. Skušajte uporabiti čim več naravnih materialov ali pa okrasitev izdelate iz materiala, ki bi ga sicer zavrgli (ga ponovno uporabite).

– Okraske lahko pritrjujete le na tista mesta v učilnicah, kjer po odstranitvi okrasitve ne boste pustili nobenih vidnih sledov (npr. ne uporabljajte obojestranskega lepilnega traku).

– Pazite na to, da bo okrašena učilnica še vedno v celoti uporabna. Vrata in okna se morajo normalno odpirati, tabla mora biti v celoti funkcionalna, prav tako ne sme biti v učilnicah predmetov ali skulptur, ki bi oteževali gibanje po učilnicah ali puščali smeti.

Krasiti lahko začnete 1. decembra, s krašenjem pa lahko končate že do 8. decembra ali pa učilnico krasite postopoma in v vsakem tednu dodate še kakšen okrasek. Krasite lahko samo v času, ko je učilnica prosta. Predlagamo, da si delo razdelite in nekatere okraske izdelate že vnaprej ter jih v šoli, ko je učilnica prosta, samo pritrdite. Izkoristite četrtkove 4. ure, ko je skupni odmor in je večina učilnic prostih ali pa kateri dan ostanite po pouku, da dokončate okrasitev.

V petek, 8. decembra, bomo ob 12. uri skupaj stopili v predpraznični čas s prižigom lučk na gimnazijskem hodniku.

V tem in naslednjem tednu ne pozabite kot razred pripraviti tudi nekaj prazničnih izdelkov za božični bazar, ki bo v ponedeljek, 11. decembra.

Želimo vam, da bi se ob krašenju razredov ter pripravi izdelkov za božični bazar še bolj povezali kot razredna skupnost, pri tem pa kljub predpisani temi in določenim omejitvam, ki jih imajo učilnice, pokazali veliko mero iznajdljivosti, ustvarjalnosti ter dobre volje!

 

1. a – B31

1. b – B33

1. c – B03

1. d – B23

1. e – A11

 

2. a – B20

2. b – A07

2. c – B32

2. d – B02a

2. e – B08

 

3. a – B21

3. b – B30

3. c – A10

3. d – A08

3. e – B14

 

4. a – A04

4. b – B27

4. c – B17

4. d – B17a

4. e – B26

 

Dijaška skupnost Gimnazije Lava

Skip to content