Ponedeljek, 7. 3. 2022, si bomo na Gimnaziji Lava zapomnili za vedno. S svojim obiskom nas je namreč počastil naš nekdanji dijak Tim Mastnak. Pogovor s slovenskim alpskim deskarjem, svetovnim in letošnjim olimpijskim podprvakom je otvoril tudi letošnji Maraton znanosti.

Tima je ob prihodu z bučnim aplavzom sprejela do zadnjega kotička polna predavalnica. Šolski bend Eruption mu je pripravil glasbeno dobrodošlico. Pogovor je stekel o njegovih začetkih, spominih na Gimnazijo Lava, karieri, olimpijskih igrah v Pekingu, treningih, prostem času in še o čem. Njegovi odgovori so bili jedrnati, a hkrati so res zajeli bistvo in potrdili dejstvo, da je velik športnik, ki je uspel s trdim delom. Po koncu je sledilo še fotografiranje z olimpijskim podprvakom, saj skoraj nihče ni želel izpustiti priložnosti in se dotakniti olimpijskega srebra.

Dogodek je imel še večji pomen, saj je bil po dolgem času izveden v živo, čeprav so nekateri dijaki in profesorji zaradi pomanjkanja prostora pogovor lahko spremljali preko Teamsov.

Ana Maria Kotnik, 4. b

Več fotografij

Skip to content