V petek, 22. 4. 2022, smo obiskali Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju. Prisluhnili smo predstavitvi vesoljskega programa Artemis, ki ga je predstavila Rebecca Bresnik, pravnica v Nasi in žena ameriškega astronavta slovenskih korenin Randolpha Bresnika.

Ogled Noordung centra se mi je zdel zanimiv in poučen. Že od nekdaj me je zanimalo vesolje, zato sem se obiska z veseljem udeležil. Najbolj pa mi je bilo všeč predavanje Nasine pravnice Rebecce Bresnik.

Luka, 2. e

Petkov ogled Noordung centra Vitanje je bil zelo zanimiv. Izvedel sem veliko novega o nastanku vesolja in njegovem raziskovanju. Zanimiv je bil predvsem slovenski projekt satelita Trisat. Predavanje Nasine pravnice pa mi je dalo zanimiv vpogled v ozadje vesoljskih projektov in podpisovanja pogodb.

Aljaž, 2. e

Predavanje je bilo zanimivo, saj smo dobili vpogled v to, koliko zakonov in birokracije je za vsemi vesoljskimi odpravami. Med predavanjem je prihajalo do tehničnih težav, ki so potek predavanja sicer zmotile, a so jih odpravili. Tudi ogled vesoljskega centra je bil zanimiv, saj smo izvedeli veliko o slovenskem doprinosu k vesoljski eksploraciji.

Gašper, 2. e

Predavanje v vesoljskem centru Vitanje se mi je zdelo zanimivo, predvsem prvi del, kjer so nam predstavili zgodovino odkrivanja vesolja in začetke slovenskih znanstvenikov ter izumiteljev vesoljskih naprav. Zelo zanimivi so se mi zdeli načrti Hermana Potočnika za bivanjske prostore v vesolju. 

Miha Žiga, 2. e

Predstavitev vesolja je bila zanimiva. Všeč mi je bila oblika zgradbe in izvedel sem, zakaj je tako oblikovana. Predavanje je bilo poučno, a zaradi malih tehničnih težav na začetku malo moteče.

Bor, 2. e

Skip to content