V ponedeljek, 25. 4. 2022, so pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora Šolskega centra Celje pod vodstvom zborovodkinje Andreje Ocvirk nastopili na Mladinskem pevskem festivalu v Celjskem domu.

Na festivalu je nastopilo kar 350 pevk in pevcev ter zborovodkinj in zborovodij. Na odru so se zvrstili zbori I. gimnazije v Celju, Prve gimnazije Maribor, II. gimnazije Maribor, Gimnazije Brežice, Gimnazije Celje – Center, Gimnazije Nova Gorica, Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, Šolskega Centra Celje, Zavoda sv. Stanislava – škofijske klasične gimnazije. Skupaj z njimi so nastopili tudi letošnji zmagovalci Eme, tj. zasedba LPS. Na koncu pa so skupaj z vsemi zbori zapeli skladbi Svobodno sonce in Insieme še vokalna solistka Sandra Feketija, Željka Predojević, Sergije Lugovski in Boštjan Korošec.

 

Organizacijo festivala sta letos prevzela Zavod Celeia Celje in Gimnazija Celje – Center, projekt so finančno in vsebinsko podprli Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Mestna občina Celje, Pokrajinski muzej Celje in Osrednja knjižnica Celje.

Prireditev je povezovala Lana Hladnik, dijakinja Gimnazije Lava.

Skip to content