V dneh, ko je večina učencev uživala zadnje počitniške dni, je petnajst vedoželjnih osmošolcev in dve osmošolki spoznavalo svet tehnike, ki smo ga v počitniških delavnicah Tehnika me zanima organizirali na naši šoli. V treh dneh so preko štirih delavnic spoznavali program tehniške gimnazije, ki je odlična izbira za tiste učence, ki razmišljajo o nadaljevanju študija na tehniških fakultetah, pa tudi za tiste, ki jim malo drugačne aktivnosti in znanje predstavljajo izziv.

Učenci so programirali Lego robotke, se preizkusili v programiranju industrijskega robota, spoznali mikrokrmilnik Arduino in uporabno elektroniko, se preizkusili v didaktičnih igrah ter pobegnili iz Rudnika, sobe pobega, ki so jo v zaklonišču šole postavili naši dijaki. Delavnice so izvajali Andrej Grilc, Karmen Kotnik, Lucijana Kračun Berc, Aleš Lesnika, Tomislav Viher in Jernej Rupnik.

Učenci so poleg usvajanja novega znanja in veščin krepili tudi kompetence podjetnosti, ki jih razvijamo na šoli: sodelovali so v timu, se soočali z negotovostjo in s tveganjem, prevzemali iniciativo, načrtovali in se učili z izkušnjami. Poleg vsega pa so preživeli tri dni s svojimi vrstniki iz različnih osnovnih šol celjske regije in s tem postavili temelje za nova poznanstva s tistimi, s katerimi se bodo mogoče že čez eno leto kot dijaki znova srečali na hodnikih naše šole.

Anja Ramšak

Skip to content