Janez Vošner, dijak 2. letnika naše tehniške gimnazije, ki se v razredu Primoža Mavriča vzporedno izobražuje na umetniški gimnaziji glasbene smeri na I. gimnaziji v Celju in GŠ Celje, je izvrsten pianist. To je  pred kratkim dokazal tudi na 51. Državnem tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije (TEMSIG), ki je potekalo od 7. do 22. marca 2022 v različnih krajih po Sloveniji. Janez je tekmoval v kategoriji II. a, se prebil v 2. etapo in tam dosegel zlato plaketo za 96/100 točk. Žirija mu je podelila še posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja.

 

Na TEMSIG-u se je predstavil tudi Bor Laznik, dijak 1. a, ki se s klarinetom v razredu Mitje Ritlopa prav tako vzporedno izobražuje na umetniški gimnaziji glasbene smeri na I. gimnaziji v Celju in GŠ Celje. Žal se mu ni uspelo uvrstiti v drugo etapo, a že sodelovanje na tako pomembnem tekmovanju je lep uspeh.

 

Janezu in njegovemu mentorju mag. Primožu Mavriču ter Boru Lazniku in njegovemu mentorju Mitji Ritlopu iskreno čestitamo in jim želimo še veliko uspehov na glasbeni poti.

Metka Jagodič Pogačar

Skip to content