Aleš Simončič

Zakaj izbrati tehniško gimnazijo?

Najprej mogoče, zakaj sem jaz izbral tehniško gimnazijo. Ker je bil to edini program, ki je povezoval splošno izobrazbo s tehniškimi predmeti, ki so me zanimali (tudi za kasnejši študij). Skratka, hotel sem svoje tehniške predmete in tudi kemijo, biologijo, geografijo … Prepričalo me je tudi več ur fizike, kot jo imajo drugi programi ali šole.

            Zakaj bi še enkrat izbral ta program?

Zaradi sošolcev (top tim; mislim, da to ni naključje, da se vsak razred tehniške gimnazije tako dobro razume; vse zanima isto področje, tako da je skupnih tem za pogovor na pretek in idej za ostale bedarije :D) in seveda dobljenega znanja (matematika iz gimnazije ti še kako pride prav na faksu; pa tudi dobra podlaga fizike, prof. Pučnik obvlada :D, in seveda tehniških predmetov).

            Kaj delam sedaj?

Sedaj zaključujem magistrski študij elektrotehnike. Ko utegnem, delam še na Institutu Jožef Štefan. Tam se bolj ukvarjam s programiranjem (mogoče predlog za izboljšave: še več programiranja; mogoče še kak predmet poleg informatike, da se ne bodo učili samo Worda; kot opažam čisto vsem tehniškim smerem pride še kako prav :D.)

Skip to content