Polonca Zabukovšek, Zoisova štipendistka, dijakinja Gimnazije Lava od 1991 do 1995, diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani z odliko (“cum laude”), trenutno vodja kadrovske službe.

 

  1. Kdo je imel vpliv na odločitev za vpis v gimnazijo?

Moja neodločnost glede izbranega poklica, ki so jo podprle šolske svetovalne službe. Kot nadarjena učenka v osnovni šoli z dobrimi ocenami sem imela možnost izbire praktično vsake srednje šole.

  1. Kaj je vplivalo na odločitev za Lavo?

Sorodniki:-), na Gimnaziji Lava ni bilo namreč nobenega zaposlenega med profesorji. Hotela sem ostati anonimna in si utreti svojo pot.

  1. Kaj bi rekli, da je bilo na šoli res dobro, se spomnite kakšne smešne anekdote iz srednje šole?

Na Gimnaziji Lava je bil v mojih zlatih časih predvsem izjemno dober pouk družboslovja. Presenetljivo, ker sem sama hotela predvsem napredovati pri naravoslovju, vedeti vse in še več o tem, vendar sem zaradi izjemne predanosti nekaterih profesorjev povsem spremenila svojo naravnanost. Izpostavila bi gospo Jelko Ravbar Tovornik, profesorico slovenščine, in gospo Marino Tavčar Krajnc, profesorico sociologije. Razširili sta moja obzorja, širili meje možnega in zmožnega s svojo izjemno predanostjo in strokovnostjo.

  1. Česa se najraje spominjate iz šole?

Naših gledaliških predstav v celoti v lastni izvedbi in obiskovanja profesionalnih gledaliških predstav v Sloveniji in tujini. Treninga kritičnega mišljenja in argumentacije svojih prepričanj. Pravice izraziti svoje stališče in spoštovanja večine profesorskega zbora. Poslovilnega darila gospe Jelke Ravbar Tovornik zadnji dan pouka pred pisanjem mature, takega za srečo, za super rezultate pri maturi.

  1. Katere interesne dejavnosti ste obiskovali?

Vse, kar smo počeli izven rednega šolskega programa, niso bile interesne dejavnosti, šlo je za pripravljenost profesorjev, da nam odprejo obzorja izven svojih rednih delovnih obveznosti.

  1. Kaj bi svetovali bodočim dijakom, zakaj se vpisati na našo šolo?

Gimnazija je najboljši čas življenja, bodite prepričani, da ne gre samo za šolo, gre za ljudi, s katerimi si delite ta čas. Pazljivo spremljajte dejavnosti svojih bodočih profesorjev, njihova prepričanja in vrednote. iz vsakega šolskega predmeta in iz vsakega človeškega odnosa se da narediti dogodivščino ali kalvarijo. Izberite modro, da boste na svoji šolski poti doživeli čim več dogodivščin!

Skip to content