Študenti medicine
  1. Kaj je vplivalo na odločitev za Lavo?

Za vpis na Gimnazijo Lava sem se odločila po informativnem dnevu. Navdušili so me obljubljeni izleti, aktivnosti, ki so se na gimnaziji izvajale, in vzdušje, ki so ga uspeli ustvariti dijaki na tisti dan. Dejstvo, da naj bi bila Gimnazija Lava »bolj naravoslovna gimnazija«, me je dokončno prepričalo, ker so me naravoslovni predmeti že od nekdaj bolj zanimali.

  1. Česa se najraje spomniš iz šole?

Obiskovala sem evropski oddelek in tako odšla na dve izmenjavi in ogromno izletov. To so tudi najlepši spomini na gimnazijo. Vsako leto smo skupaj vsi dijaki več letnikov in profesorji obiskali kakšno novo in zanimivo mesto v Evropi. Tako sem bila v Italiji, Švici, Franciji, na Danskem, Nizozemskem, v Belgiji in Nemčiji. Ne vem, ali bi se lahko odločila, kateri od izletov mi je bil najbolj všeč, definitivno pa bi vsakomur, ki se bo vpisal na Lavo, priporočila, da se jih udeleži.

Lepe spomine imam tudi na svoj razred, na profesorje, knjižnico, malice, maturantski ples in še bi lahko naštevala. Gimnazija Lava mi je dala ogromno izkušenj, znanja in moja srednješolska leta naredila takšna, da bi jih z veseljem še enkrat ponovila.

Mednarodna izmenjava evropskega oddelka
  1. Katere interesne dejavnosti si obiskovala?

Obiskovala sem gledališki krožek, kjer sem se imela priložnost preizkusiti tudi v gledališki igri. V spominu so mi ostali naše delovne sobote, ko smo skupaj vadili in se pripravljali na nastope, ter nasmejani in navdušeni otroci po koncu naših predstav.

  1. Kaj bi svetovala bodočim dijakom, zakaj se vpisati na našo šolo?

Gimnazijo Lavo bi priporočila vsakomur, ki želi svoja srednješolska leta preživeti hkrati zabavno in kakovostno. Lava mi je dala ogromno znanja predvsem iz naravoslovnih predmetov, kar sem lahko dobro uporabila naprej v študiju. Prav tako je bilo šolanje zabavno in vedno sem imela dovolj časa za stvari, ki so me poleg rednega pouka še zanimale.

  1. Kaj delaš sedaj?

Obiskujem 4. letnik Medicinske fakultete Univerze v Mariboru. Na fakulteti sem zelo dejavna pri različnih projektih in tutorstvu, kjer v letošnjem letu opravljam tudi vlogo koordinatorice tutorjev naše fakultete. Študij mi je zelo všeč in veselim se že, da bom lahko kmalu opravljala poklic zdravnice.

 

Ekskurzije
Pustovanje

Skip to content