Na maturantski ekskurziji. Foto: Eva Kodrin

Da se bom vpisala na gimnazijo, sem vedela tako rekoč od 1. razreda osnovne šole dalje. Pri tej odločitvi pa so me podpirali tako učitelji kot starši. Za Lavo sem se odločila, ker se mi je zdela najprijaznejša šola. Videla sem, da na Lavi niso pomembni samo uspehi, temveč tudi nove izkušnje, dobri odnosi in prijetno vzdušje.

Bila sem v super razredu; res je, da smo imeli svoje nesporazume, vendar sem srednjo šolo zapustila s težkim srcem in mnogimi prijetnimi spomini. Največ dogodivščin se nam je pripetilo na izletih in izmenjavah, z raznimi neškodljivimi neumnostmi pa smo si popestrili tudi vsakdan. Odlični so se mi zdeli tudi profesorji; sicer sem večkrat zavila z očmi, ko je bilo treba narediti domačo nalogo ali pa se učiti kakšno težjo snov, ampak so nam predali ogromno kakovostnega znanja, tako da je bila matura na koncu mačji kašelj.

Težko bi rekla, česa se spominjam najraje, saj je toliko prijetnih spominov. Obiskovala sem se bolj malo interesnih dejavnosti (predvsem zaradi lastne lenobe), sem pa sodelovala na različnih tekmovanjih iz matematike, slovenščine …

Za bodoče dijake pa … na Lavo se vpišite, če želite v srednji šoli dobiti ogromno znanja, zraven pa tudi uživati; ko enkrat zapustiš srednjo šolo, imaš polno glavo znanja, najbolj pa ti v spominu ostanejo izkušnje in dogodivščine.

 

Brina Prah, študentka medicine

Skip to content