Alen Rupnik, mag. inž. kem. inž. (doktorski študent na Kemijskem inštitutu)

Foto: @Matic Gabriel

 

  1. Kdo je imel vpliv na odločitev za vpis v gimnazijo?

Po končani osnovni šoli si še nekoliko nedozorel, no vsaj jaz sem bil, da bi točno vedel, kaj želiš početi v življenju. Z gimnazijo preložiš odgovornost še za nekaj let (smeh). Če pa odgovorim malce bolj resno, je gimnazija znana kot naslednja stopnička za usvajanje in nadgradnjo znanja in osnova za nadaljnje podvige, recimo univerzo.

  1. Kaj je vplivalo na odločitev za Lavo?

Če se malce pošalim, je bilo odločilno to, da ni bilo omejitve vpisa v evropski oddelek :D. Ampak v resnici se prej pozanimaš malo o šolah, pa ugotoviš, da te bodo na eni gimnaziji  ”nehumano terali kot elito, kakršna si”, na drugi so ”drugačni in umetniški”, na Lavi pa ”človeški posebneži”, kar mi je nekako ustrezalo. Je pa treba priznati, da so informativni dnevi v živo le pripomogli k odločitvi. Ko začutiš atmosfero Gimnazije Lava, ni poti nazaj.

  1. Kaj bi rekli, da je bilo na šoli res dobro, se spomnite kakšne smešne anekdote iz srednje šole?

Predvsem human odnos profesorjev do dijakov. Ne vem, ali sem imel srečo ali je to zgolj naključje ali pa na Lavi dejansko ne gre drugače, ampak pri vsakem predmetu sem imel najboljše profesorje. Anekdot je nešteto, niso pa vse za javnost. Ko sem zamudil k pouku kemije in nisem takoj odprl zvezka, ampak sem se raje pogovarjal s sošolcem, me je prof. Juvančič izzval: »Alen! Veš kaj, ti maš tak balkanski karakter … samo da se priča, nešto poje, pa si dobar (samo da se govori in malo jé, pa si dober).« Kar je res, ni laž!

  1. Česa se najraje spominjate iz šole?

Definitivno se rad spominjam vseh izmenjav in šolskih izletov, odmorov in malic s sošolci ter ikoničnih izjav prof. Pivca ali pa barvitega in plapolajočega metulja ter drugič žalujočega delfina na tabli prof. Babiča. Je pa lepih spominov res ogromno, tako da jih je nemogoče našteti.

  1. Katere interesne dejavnosti ste obiskovali?

Aktivnosti na Lavi je bilo veliko, ne samo rednih v sklopu pouka, temveč tudi dodatnih, tistih zabavnih. Sodeloval sem predvsem na krožkih za logična tekmovanja, raznih prireditvah, nastopih, francoskem krožku gledališke igre, pa še kaj bi se našlo.

  1. Kaj bi svetovali bodočim dijakom, zakaj se vpisati na našo šolo?

Dejavnikov, ki vplivajo na to, kako se boste imeli v gimnaziji, je veliko (sošolci, profesorji,  okolje, infrastruktura), ampak na Gimnaziji Lava je zagotovljeno predvsem dobro počutje.

Skip to content