Hojo včasih podcenjujemo, a je za ohranjanja zdravja še kako pomembna. Zaradi razvoja prevoznih sredstev smo jo močno izrinili iz vsakdanjega življenja, s tem pa tudi veliko izgubili. Svetovna zdravstvena organizacija priporoča hojo v obliki 10.000 korakov na dan, kar znaša približno 7–8  km, odvisno od koraka in hitrosti.

V tednu od 18. do 24. januarja 2021 bomo izvedli gibalno akcijo “Vsak korak šteje”. Akcijo so začeli na I. gimnaziji v Celju, nadaljevali na III. Gimnaziji Maribor in predali štafetno palico ostalim šolam. Vsak razred bo tekmoval v opravljenih korakih. Naloga je zbrati čim več korakov v enem tednu, zmagovalni oddelek pa bomo določili po povprečnem številu korakov na dijaka. Izbrali bomo tudi najlepše in najizvirnejše fotografije.

NAVODILA:

  1. Na pametni zapestnici, uri ali telefonu potrebujete aplikacijo, ki šteje korake.
  1. Podatke iz aplikacije o dnevnem številu korakov vnesete v tabelo v skupno rabi: https://olmxsccelje-my.sharepoint.com/:x:/g/personal/damir_sketa_sc-celje_si/EYK5KyJ-7lBBmEuAd0AzXK4BrvpCIPngctbMDCPFvi0yKg?e=mxAP1L
  • Excelova tabela je v OneDrivu v skupni rabi (potrebujete šolski e-dostop),
  • izpolnjujete neposredno v oblaku, zato ne shranjujete sprememb,
  • izberete razredni zavihek in pod svoje ime vpišete dnevno število korakov, ki ste jih opravili,
  • pazite, da vpisujete podatke pod svoje ime (da koga ne prepišete).
  1. Dnevno dokazilo o opravljenih korakih (screenshot) pošljite v svojo skupino ŠVZ pod dodeljene naloge VSAK KORAK ŠTEJE (Teams).
  1. Fotografske utrinke lahko naložite v mapo: https://olmxsccelje-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/damir_sketa_sc-celje_si/EtsjFd7EgE5JqF6nUsLDuYIBZNFJKHNuENuYlZYaf2_8iQ?e=hhueb1

 

K sodelovanju lahko povabite še razrednika in ostale profesorje, ki lahko sodelujejo le v enem oddelku.

Pomoč pri štetje korakov: 1 minuta hoje: 120 korakov, 1 km hoje: 1.250 korakov.

 

Učitelji športne vzgoje

Skip to content