V soboto, 2. aprila 2022, so dijaki četrtega letnika zaplesali na svojem maturantskem plesu v dvorani Golovec. Po himni Gaudeaumus igitur, ki so jo maturanti ponosno zapeli, sta maturante nagovorila direktor ŠCC Mojmir Klovar in ravnatelj Peter Juvančič. V imenu generacije dijakov sta iskreno spregovorila Patricija Čokl (4. a) in Rok Hrustel (4. d). Dijaki so se s šopki zahvalili svojim razrednikom za vso podporo v času šolanja na naši šoli in z njimi, z direktorjem ter ravnateljem tudi zaplesali. Dijaki so v uradnem delu zaplesali najprej četvorko, nato še angleški valček, cha cha cha, tango, blues, swing in dunajski valček. S poravnanimi vrstami in izjemnimi plesnimi koraki so maturanti dokazali, da so imeli odlično plesno učiteljico Cvetko Špiljar iz Plesnega vala in izjemno željo po tovrstnem dogodku.

V neuradnem delu so se predvajali kratki filmi oddelkov, v katerih so strnili svoje doživljanje naše gimnazije v preteklih štirih letih. Sledilo je glasbeno presenečenje našega maturanta Roka Hrustela (4. d), reperja, ki se je predstavil s svojo pesmijo Zasanjane sanje pod mentortvom mag. Jane Kvas. Sledil je sklop šestih pesmi šolskega benda Eruption, ki je posebej za ta večer povabil v svoje goste tudi druge maturante. Pod mentorstvom profesorice Metke Jagodič Pogačar so nastopili Tija Pšaker, Janez Vošner, Vid Hajder, Blaž Krušič, Aljaž Rozman, Tjaš Paradiž, Lara Zalokar in Sebastjan Dečman.  V eni od njihovih skladb se jim je pridružila tudi maturantka Zala Elizabeta Ramovš (4. b), ki je popestrila nastop benda s plesno točko Mažoretne skupine Sevnica. V zadnji skladbi so maturanti in ostali gostje na plesišču izvedli flashmob, ki ga je organizirala Gaja Zabukovšek Lipovšek (4. b).

Plesišče je bilo nabito polno do predpolnočne četvorke, ko so se maturantom pridružili še ostali gostje. Za glasbo in izjemno vzdušje na maturantskem plesu je poskrbel ansambel Unikat, prireditev pa je vodila in povezovala Jožica Škorja.

Polona Zalokar

Skip to content