Na Ministrstvu za digitalno preobrazbo pripravljajo v obdobju med 20. 2. in 24. 2. 2023 v sodelovanju z zunanjimi izvajalci delavnice na področju digitalnih kompetenc.

Delavnice so namenjene srednješolcem, ki bi radi bolje spoznali družbena omrežja in se naučili, kako ustvarjati, snemati in montirati videoposnetke, poseben poudarek pa bo na ustvarjanju originalne vsebine za izbrani dober namen.
Program:

  • 20. 2. ob 16.00: Uvodna predstavitev platform za ustvarjanje video vsebin, predavatelj: Domen Gaiman;
  • 21. 2. ob 16.00: Napredna montaža videov in grajenje skupnosti na družbenih omrežjih, predavateljica: Ana Mačič Kotnik;
  • 22. 2. ob 16.00: Kako biti zabaven in ne žaljiv, predavatelja: Matej Rimanič in Nik Schwarzmann;
  • 23. 2. ob 16.00: Kako prepoznati lažne novice, predavatelja: Ana Mačič Kotnik in Nik Schwarzmann;
  • 24. 2. ob 15.00: Od navdiha do izvedbe idej, predavatelja: Matej Rimanič in Ana Mačič Kotnik.

Delavnice bodo potekale prek aplikacije Zoom in bodo trajale do dve uri. Vključevale bodo teoretične predstavitve, podkrepljene s primeri, in praktični del, v katerem bodo udeleženci pod vodstvom predavateljev sami ustvarjali vsebine. Ob zaključku vseh delavnic bo vsak udeleženec pripravil 5 videov na obravnavano temo in jih objavil na svojem TikTok profilu. Najboljša dva po izboru strokovne komisije bosta prejela nagrado, in sicer opravljanje prakse pri Dunking Devils Studios. Delavnica je za udeležence brezplačna.

Z oddajo prijave vsak udeleženec potrjuje, da se strinja z navodili in pogoji sodelovanja, ki so dostopni na povezavi: https://bit.ly/pravila-sodelovanja-delavnica

Mlajši od 18 let morajo v prijavnico naložiti soglasje staršev, ki je dostopno na povezavi: https://bit.ly/soglasje-delavnica.

Prijave so mogoče do 19. 2. 2023 na povezavi https://forms.gle/7XT1b2cSFYXmDsjx6.

 

Skip to content