Ustvarjalni tabor Billabong na Celjski koči bo prinesel nov prevod avstralskih zgodb

Od 20. do 21. decembra 2019 je na Celjski koči potekal ustvarjalni tabor Billabong, ki se ga je udeležilo 22 dijakov od 1. do 4. letnika različnih šol: Gimnazije Lava, Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije ter Gimnazije Celje – Center. Tabor je potekal pod okriljem Gimnazije Lava in projekta RasT. 

Namen tabora je bilo intenzivno delo, povezano s prevajanjem in ilustriranjem zgodb avstralskih staroselcev. Med delom smo oblikovali time, v katerih so sodelovali dijaki z različnimi nalogami in znanjem. Prevode in ilustracije so sproti pregledovale profesorice Polona Zalokar, Andreja Vipotnik Ravnak, Katarina Petač in Darja Povše, ki so z nasveti in popravki omogočile učinkovito in uspešno delo. Organizacija dela v obliki tabora je udeležencem omogočila sprotno izmenjavo mnenj in izkušenj, oblikovanje skupnih pristopov k delu ter prebujanje ustvarjalne energije, ki je zelo pozitivno vplivala na motivacijo. 

Dijaki smo bili z opravljenim delom zelo zadovoljni. Prevod Zgodb iz avstralske divjine bo izšel še pred poletnimi počitnicami. 

Lana Hladnik, 2. b 

Nazaj