Splošno o programu tehniška gimnazija

Spada med programe strokovnih gimnazij, ki se od ostalih gimnazij razlikujejo večinoma po izbirnih predmetih. Kot vsi gimnazijski programi se zaključi s splošno maturo.

Kot vsak gimnazijski program nudi splošno izobrazbo, ki je v današnjih časih spet čedalje bolj pomembna,obenem pa omogoča pridobivanje znanj in razvijanje sposobnosti ter interesov na izbranem tehniškem področju.

S končano tehniško gimnazijo lahko pravtako študirate na vseh smereh, še posebej pa je zaradi izbirnosti odlična podlaga za univerzitetne in enovite magistrske študije, predvsem tehniških usmeritev. 

Podrobnosti pa se skrivajo “pod fotografijo” robotka.

 

 

 

 


V programu je manj ur biologije, kemije in geografije, namesto teh predmetov pa izbirate med tremi moduli (elektrotehnika, mehanika in računalništvo), ki so predstavljeni v naslednjih posnetkih.Pri študiju ne gre brez široke izobrazbe, zato si poglejte predstavitve splošnih predmetov pri programu gimnazije.


blaaaa


Tole je za test!!!


Še več najdete med informacijami za bodoče dijake.


Vrnitev na  vstopno stran:

Gimnazija Lava deluje na Šolskem centru Celje. Čeprav je to najmlajša celjska gimnazija, se ponašamo z izjemnimi dosežki.

Naravoslovni sloves se nas drži že od naših začetkov, čeprav ponujamo odlične temelje in razvoj naših dijakov na vseh možnih področjih kot se za pravo gimnazijo spodobi. Poglejte si jih.

Skip to content