Vabimo vas, da se nam v prihajajočih dnevih pridružite pri praznovanju tedna Evrope, ki bo vrhunec doseglo na dan Evrope v nedeljo, 9. maja, z zagonom Konference o prihodnosti Evrope. K sodelovanju smo vabljeni prav vsi!

Kaj načrtujemo v tednu Evrope?

  • soboto, 8. maja, med 10. in 17. uro bo po ljubljanskih ulicah potekal Lov za evropskimi zakladiv organizaciji Mladinskega sveta Slovenije. Pridružite se mu lahko na vstopni točki pred Hišo Evropske unije na Dunajski cesti 20, kjer boste dobili začetna navodila.
  • Na dan Evrope, torej v nedeljo, 9. maja, se bo ob 14. urizačel otvoritveni dogodek Konferenca o prihodnosti Evrope, javni posvet Evropejcev o skupni prihodnosti. Spletni dogodek boste lahko spremljali v živo na našem Facebook profilu.
  • Zvečer istega dne, torej v nedeljo, 9. maja, ob 20.urisi boste lahko na drugem programu Televizije Slovenije ogledali zabavno oddajo Dan Evrope pri vas doma. Več o vsebini in nastopajočih izveste na tej povezavi.
  • ponedeljek, 10. maja, med 10.25 in 12.10 pa se dobimo na hodniku naše šole (B-etaža pred požarnimi vrati), kjer se boste lahko pomerili v raznih izzivih, se fotografirali ob simbolih Evrope ali pa podali mnenje o videnju in prihodnosti Evrope. Potekalo bo tudi razredno tekmovanje v poznavanju EU, najboljši posamezniki bodo nagrajeni.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

 

Skip to content