V torek, 21. marca 2023, smo na Gimnaziji Lava praznovali svetovni dan poezije s ponovnim odprtjem Literarne kAVArne, ki je že ob premierni izvedbi doživela lep odziv. Tudi pomladanska ponudba je bila med dijaki in profesorji toplo sprejeta. Skupaj smo napisali pesem z akrostihom POMLAD NA LAVI, s pomočjo navdihomata so obiskovalci pisali svoje stvaritve ali pa so z izrezki iz starih knjig in revij ter črnim flumastrom ustvarili reciklirane pesmi. Vsak obiskovalec je prejel tudi pesem za s sabo.

Poleg vse ustvarjalne ponudbe smo danes tudi razkrili imena ustvarjalcev treh izbranih pesmi prejšnje Literarne kAVArne, za katere ste do polnoči lahko glasovali na Facebooku. Sonet Jezerska deklica je prejel 49 všečkov, napisal ga je Blaž Krušič iz 2. e. Sanjavo ljubezensko štirivrstičnico, ki je prejela 206 všečkov, je napisal Staš Petek iz 2. c. Kar 283 všečkov pa je prejela zmagovalna pesem z naslovom Hallway Crush, ki so jo skupaj napisale Anja Ožir, Sara Zapušek, Teja Verdenik in Aneja Jesenek Rojšek iz 2. b. Vseh šest je prejelo priznanja, avtorice zmagovalne pesmi pa tudi zbirko slovenske uporniške poezije H2SO4, ki sta jo uredila Igor Saksida in Masayah. Priznanje in sladko nagrado je za najštevilčnejše sodelovanje in odlične pesmi, napisane na prejšnji Literarni kAVArni, prejel tudi 2. b – najbolj pesniški razred.

Izmed pesmi, ki so nastale na prvi dan pomladi, bomo izbrali najboljše ter jih objavili v gimnazijskem literarnem glasilu, vse mlade pesnike, pisatelje, dramatike, ilustratorje in fotografe pa vabimo, da nam svoje prispevke do 21. aprila pošiljate na e-naslov: GL.literarni-klub@sc-celje.si.

   

Literarni klub Gimnazije Lava
#popLAVA navdiha #Literarna kAVArna

Skip to content