V torek, 29. 9. 2020, so imeli dijaki 1. letnika športni dan – tekmovanje v orientaciji po celjskem mestnem gozdu. Vsak razred se je razdelil v štiri skupine in vsaka skupina je imela svojo pot, med katero so morali dijaki odgovarjati na vprašanja in poiskati dva učitelja na kontrolnih točkah. Čas se je meril. Rezultate vseh skupin iz istega razreda smo sešteli in rezultatu prišteli kazenske točke (1 minuta) za vsak nepravilen ali nerešen odgovor na vprašanje.

Zmagali so dijaki 1. a, sledili so dijaki 1. e, 1. d, 1. c in 1. b. Dijaki 1. a so tako tudi zmagovalci Vulkanijade in bodo od lanskih zmagovalcev (2. b) prejeli krono.

Pohvaliti velja vse dijake 1. letnika, ki so na izvedenem športnem dnevu poleg truda za izpolnitev zadanih nalog pokazali tudi veliko mero tovarištva, sodelovanja, saj je bil eden od ciljev športnega dne tudi druženje in razvijanje medsebojnih odnosov.

Za pripravo orientacijskih poti in vprašanj se zahvaljujemo dijakom 3. b, ki so na projektnem dnevu na dan športa (23. 9.) pomagali popestriti zastavljene poti.

Sava Malenšek

 

Skip to content