V okviru tedna mednarodnega izobraževanja, ki ga obeležujemo naslednji teden, 14. 11. do 18. 11. 2022, na EducationUSA centru pripravljajo dva spletna dogodka, namenjena dijakom, ki razmišljajo o nadaljnjem izobraževanju v tujini

14. 11. 2022 ob 19h – Kako s športno štipendijo na študij v ZDA?

Z nami bo Luka Vončina, profesionalni košarkar, katerega športno in karierno pot je močno zaznamovala študijska izkušnja v ZDA, kamor je odšel s pomočjo športne štipendije. Luka sedaj uspešno usklajuje športno kariero in poslovni svet. Je tudi ustanovitelj društva LV PROSPECTS, ki mladim pomaga na poti do študija v ZDA.

Z Luko vas bomo popeljali v svet športnih štipendij ter vam tako pomagali pri odločitvi in prvih korakih, ki jih morate narediti, če ste dijak športnik in si želite študirati v Ameriki. Pogledali bomo tudi, kako poiskati šolo, katere korake zahteva prijava, kakšen znesek lahko krije športna štipendija, kakšne so razlike med divizijami, kako poteka usklajevanje športnega in študijskega življenja in še marsikaj drugega.

Na dogodek se je treba prijaviti: https://bit.ly/3UJ5YoT

Povezava do FB dogodka: https://fb.me/e/230LQaDSK

16. 11. 2022 ob 17h – Življenje v kampusu v New Yorku (dogodek v angleškem jeziku)

Ste se kdaj spraševali, kako je zares živeti in študirati v New Yorku? Vse navdušence nad New Yorkom toplo vabimo, da se nam pridružite. Na nekoliko drugačnem webinarju z Emily Dorso iz Saint Francis College-a boste izvedeli, ali je življenje v kampusu v New Yorku res tako, kot ga vidimo v filmih in serijah. Predstavila bo razloge za študij v New Yorku in izvedeli boste tudi nekaj o zgodovini in geografiji “Velikega jabolka”.

Na dogodek se je treba prijaviti: https://bit.ly/3fUeuCs

Povezava do FB dogodka: https://fb.me/e/2nDF3jnlD

 

Skip to content