Dragi dijaki, profesorski zbor, starši in drugi sodelavci!

Ob koncu pouka ugotavljamo, da je za nami spet zelo uspešno leto. Končujemo ga z večjim številom dijakov, kar kaže na to, da željo biti gimnazijec na Lavi izraža vedno več osnovnošolcev. Verjamem, da po prestopu našega praga uspemo uresničiti njihova pričakovanja in jih uskladiti z našimi, ki so seveda zelo visoka. Biti gimnazijec je lahko privilegij, hkrati pa velika odgovornost za soustvarjanje pravične in vključujoče družbe v prihodnosti.

Vsak izmed vas bi lahko spisal svojo zgodbo, svoje uspehe in svoje padce. Vendar ne glede na to, kaj ste dosegli ali kakšne težave ste imeli, želim, da se zavedate, da ste vsi pomembni in posebni. Prav vsak izmed vas je imel vpliv na našo šolsko skupnost, na svoje sošolce in na nas učitelje ter tako obogatil naše skupno bivanje na Šolskem centru Celje.

Letos so naši dijaki pod mentorstvom učiteljev dosegli 179 priznanj, plaket, nagrad na uradnih tekmovanjih v znanju in še mnogo na natečajih in drugih tekmovanjih. Poleg tega se lahko pohvalimo z uvrstitvijo na dve mednarodni tekmovanji, s šolskimi projekti in uspehi. Vsem sodelujočim se zahvaljujem za vso opravljeno delo.

Pouk smo obogatili s številnimi dejavnostmi, ekskurzijami, projekti, ki dajejo tako dijakom kot učiteljem možnost uresničiti svoje cilje, želje, morda hrepenenja ter se vseskozi izobraževati na mnogih področjih.

Verjamem, da nam je tudi z medsebojnim spoštovanjem in komunikacijo uspelo dokazati, da smo šola, ki ji je moč zaupati.

Dragi dijaki, kot sem nekoč že zapisal, tudi vi ste nam navdih, da se trudimo biti še boljši. Ostanite radovedni in zvedavi kot veverica, ki je ujeta na fotografijo.

Vabim vas, da preberete letošnje Letno poročilo in izveste, kaj vse se še dogaja pri nas.

Želim vam lepe počitnice in sproščujoč dopust.

Ravnatelj
Peter Juvančič

Skip to content