Na Gimnaziji Lava se je letos pust začel že na debeli četrtek, ko je vodenje gimnazije prevzel pustni ravnatelj Urh Kincel iz 3. b. Ker smo bili ravno v tem času dijaki in profesorji štiri dni doma, je svojo norčavost pokazal na šolskih družabnih omrežjih z zabavnimi objavami.

Na pustni torek, 13. februarja, pa je napetost na šolskih hodnikih vidno naraščala. Vsi smo nestrpno pričakovali začetek pustovanja v telovadnici, na katerega so se prijavili skoraj vsi razredi s skupinskimi maskami, organizacijo pa sta prevzela 3. c in 4. b. Urh Kincel, ki je tekmovanje za najboljšo skupinsko masko tudi povezoval, je najprej napovedal predskupino – priča smo bili izjemno redkemu športnemu dogodku, na vročem in od potu mokrem parketu sta se v košarki pomerili ekipi velikih in malih profesorjev. Ni šlo brez poškodb, kazni za trenerje, prostih metov, težkega dela zapisnikarice ter čistilke, komentatorka, ki je vse dogajanje pozorno spremljala, pa ni skrivala navdušenja nad izjemno navijaško skupino. Tekma se je odločila z izenačenjem in ozračje je bilo že dobro segreto za tekmovanje med skupinskimi maskami. Nekaj profesorjev se je pridružilo pustnemu ravnatelju za mizo ocenjevalne komisije in že so se na odru zvrstile odlično pripravljene predstavitve pustnih mask, ki so bile letos še posebej izvirne in so nas zabavale dve šolski uri. Da so imeli razredi med predstavitvami tudi želeno glasbeno podlago, je poskrbel Enej Romih iz 3. a.

Ko so nas že mamile vonjave krofov iz trgovine Jager, smo se vendarle še malo zadržali v telovadnici in prisluhnili razglasitvi rezultatov. Najboljšo pustno masko so v letošnjem letu pripravili v 2. a, bili so Prometni znaki, ki so svoji razredničarki Dragici Babič pomagali, da je pravočasno in varno opravila delo dostavljalke Wolt. Drugo mesto so osvojile Kokice iz 1. a, ki jih je profesionalno spekla njihova razredničarka Katarina Obreza. Tretji so bili Backi iz 2. d, ki so navdušili s svojimi kostumi in predstavitvijo.

Kako so se po ocenjevanju stroge komisije razvrstili ostali razredi, si lahko preberete spodaj, prav vsi pa so nas navdušili z domiselnostjo in dobro pripravo. Zasluženo so se maškare posladkale s krofi, najboljši trije razredi pa so si prislužili tudi odlične nagrade: 3. mesto – sladko presenečenje, 2. mesto – pica, 3. mesto – kino z lastno izbiro filma.

1. 2. a Prometni znaki
2. 1. a Kokice
3. 2. d Backi
4. 3. a McDonalds
5. 3. e Smrkci
6. 2. c Spotify music
7. 1. b Evropska unija
8. 4. c Obletnica maturantskega plesa
9. 2. e Povodni mož
10. 4. e Gazillioners
11. 2. b Pljuskači
12. 1. e A je to
13. 3. b Joga
14. 4. d Prihaja Nodi
15. 4. b Euro 2024
15. 1. c Nič več utopljenci
17. 3. c Naša mala klinika
18. 1. d Smučarji
19. 3. d Gremo mi po svoje

 

Dijaška skupnost Gimnazije Lava

 

Skip to content