Larissa Schlotzhauer je 19-letna prostovoljka iz Nemčije, ki ste jo vsi, ki se učite nemščino na Gimnaziji Lava, do sedaj že spoznali. Na naši šoli bo v okviru projekta UNESCO preživela pol leta.

Po končani gimnaziji in z opravljeno maturo se je odločila preizkusiti v prostovoljstvu. Prvotno naj bi po Unescovem programu šla v Južno Afriko, vendar so ji zaradi pandemije ponudili alternativno možnost prostovoljstva v Sloveniji. Njena družina in prijatelji sprva nad odločitvijo o potovanju v Afriko niso bili navdušeni, a so bili veseli, ko so izvedeli, da bo šla bližje Nemčiji. Ko opravi polletno prostovoljstvo, želi študirati v Nemčiji. Nekoč želi postati kriminalna psihologinja ali pa diplomatka.

Larissa pravi, da se ji zdi naša dežela zelo lepa zaradi svojega zelenja in zanimivih oblik gora, vendar vseeno pogreša svoje prijatelje kljub kontaktom preko družbenih omrežij. Vendar pa v Slovenijo ni prišla zaradi zabave, ampak ima tukaj tudi naslednje naloge: pomagati pri poučevanju nemščine, pomagati pri šolskih projektih, opraviti kratek tečaj slovenščine, širiti ideje prostovoljstva, ozaveščati dijake o spoznavanju nemške kulture ter človekovih pravicah. Skupaj s petimi prostovoljci, ki so to jesen prišli v Slovenijo, bo svoje doživljanje naše šole in dežele predstavljala na podkastih.

Intervju z Larisso smo opravili dijaki 4. letnika. Tukaj ga lahko preberete v celoti.

Anamarija Dečman (4. b) in Polona Zalokar

Skip to content