Na povabilo Mestne občine Celje smo na Gimnaziji Lava pripravili proslavo, na kateri so Celjani počastili dan upora proti okupatorju. Prireditev je potekala 25. aprila v Narodnem domu. Na njej so sodelovali praporščaki in člani veteranskih organizacij, slavnostna govornica je bila dr. Astra Vrečko, ministrica za kulturo, sicer pa naša nekdanja dijakinja. Kulturni program, v katerem sta se prepletali poezija in glasba, so izvedli naši dijaki v sodelovanju z dijaki ostalih šol Šolskega centra Celje in zunanjimi sodelavci.

Poezijo so z glasom in gibom interpretirali Benjamin Jakob (4. b), Nana Novak (3. b), Alen Ramić (2. d), David Gajšek (2. a), Tadej Mlačnik (2. e) in Sergej Jančič (2. e). Z glasbenimi očkami so publiko navdušili Blaž Krušič (3. e), Enej Romih (3. a), Lucija Remic (3. d), Maj Leskovšek (1. d), Ema Laznik (1. c), Ajda Majer (1. c), Zala Škapin (1. b), Matija Mazij (G-2. a), Žiga Hrup (K-3. a) in Benjamin Došler (S-4. b) – vsi člani šolskega benda Eruption.

Na zvočnih posnetkih, ki jih je pripravil Bojan Krhlanko (Laibach), so sodelovali Eva Kveder (2. d), Andraž Pušnik (ŠCC) in Svit Dečman Stisovič, naš nekdanji dijak, sedaj študent na FF v Ljubljani.

Mentorici nastopajočim sta bili Metka Jagodič Pogačar in Breda Marušič, ki je bila tudi avtorica scenarija.

FOTO: Andraž Purg

Skip to content