Dijaki 2. letnika tehniške gimnazije smo v petek, 7. 10. 2022, sodelovali v spletnem Hekatonu. Skupaj z dijaki in učenci iz različnih slovenskih šol smo iskali najizvirnejše rešitve za preprečitev poplavljanja hiš. Zaradi naših inovativnih idej so nas povabili na RTV Slovenija, kjer smo v radijski oddaji Gymnasium predstavili svoje izkušnje.

V drugem delu smo se udeležili delavnic Girls Go Circular, kjer so se nam pridružile dijakinje iz 2. b in 2. a, kajti ta projekt spodbuja vključitev čim več deklet v tehniške poklice. Izbrali smo temo kroženje kovin, saj so redke kovine zelo pomembne pri izdelavi različnih digitalnih naprav, ki so danes pomembni spremljevalci sodobnega človeka. Spoznali smo krožno gospodarstvo in različna podjetja, ki se ukvarjajo z zbiranjem in ponovno uporabo redkih kovin za proizvodnjo novih sodobnih tehnologij. Delo je potekalo v manjših skupinah in z uporabo spletne aplikacije Jamboard, vodila pa ga je gospa Maja Juršič iz Javne agencije za spodbujanje podjetništva mladih.

Na obeh delavnicah smo pridobili veliko digitalnih veščin in podjetniških kompetenc. Upamo, bomo na takšnih delavnicah v prihodnje še sodelovali.

Zoja Šuster, 2. e

Skip to content