V dneh, ko je večina učencev uživala zadnje počitniške dni, je dvanajst osnovnošolcev sodelovalo v počitniških delavnicah Tehnika me zanima, ki smo jih zanje pripravili na naši šoli. V treh dneh so preko štirih delavnic spoznavali program tehniške gimnazije, ki je odlična izbira za tiste učence, ki razmišljajo o nadaljevanju študija na tehniških fakultetah, pa tudi za tiste, ki jim malo drugačne aktivnosti in znanje predstavljajo izziv.

Učenci so se preizkusili v programiranju industrijskega robota, sestavili in sprogramirali robota Lego, sestavili elektronsko vezje z mikrokrmilnikom Arduino in se podali na lov za zakladom po ulicah Celja. Delavnice so izvajali Andrej Grilc, Karmen Kotnik, Lucijana Kračun Berc, Aleš Lesnika in Tomislav Viher ter dijakinji Rebeka Krajnc in Ana Pilih.

Učenci so poleg usvajanja novega znanja in veščin krepili tudi kompetence podjetnosti, ki jih razvijamo na šoli: sodelovali so v timu, se soočali z negotovostjo in s tveganjem, prevzemali iniciativo, načrtovali in se učili z izkušnjami. Poleg vsega pa so preživeli tri dni s svojimi vrstniki iz različnih osnovnih šol celjske regije in s tem postavili temelje za nova poznanstva s tistimi, s katerimi se bodo mogoče že čez eno leto kot dijaki znova srečali na hodnikih naše šole.

Anja Ramšak

Skip to content