Peter Potnik, Tian Vrtnik in Matija Herlah (vsi 3. e), ki so se združili v ekipi Speedwagon, ter spremljevalec Nik Pušnik so se od 13. 6. 2024 do 16. 6. 2024 udeležili evropskega robotskega prvenstva RoboCup European Championship v Hanovru.

Tekmovali so v kategoriji Rescue Line, ki je simulacija reševanja izpod ruševin po naravni nesreči. Naloga tekmovalcev je sestaviti in sprogramirati robota, ki se mora čez različne ovire uspešno prebiti do območja nesreče, tam poiskati ponesrečence in jih prenesti v varno območje.

V treh dneh so tekmovalci opravili 9 voženj, od katerih jih je v končni rezultat štelo 7. Fantje se niso ustrašili izzivov, vsak dan so izboljševali svoje vožnje in zasedli končno 11. mesto med 30 ekipami, kar je odličen rezultat.

Ponosni smo na njih.

Mentorja
Karmen Kotnik in Tomislav Viher

Tian, Peter in Matija so svoje vtise strnili takole:

Na tekmovanju smo se imeli odlično, čeprav je bilo včasih stresno. Nekajkrat smo bedeli dolgo v noč, saj smo popravljali robota. Všeč nam je bilo tudi, da je tam potekal največji evropski tehno eksponat. Rezultat bi lahko bil boljši, a smo vseeno zadovoljni z nastopom. Ekipa je pokazala močan timski duh in uživali smo v skupnem doživetju.

Hvala vsem, ki so nam omogočili sodelovanje na tekmovanju v Nemčiji:

   Šolski center Celje
  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije
  KLS LJUBNO, d. o. o.

  DEWESoft, d. o. o.

  RS-BIRO, d. o. o.

  BIRO ŽVEPLAN, d. o. o.

  BASS, d. o. o.

  HRC, d. o. o.

  PRO-B, d. o. o.

 
   

Skip to content