V cerkvi svetega Martina na Ponikvi je v sredo, 4. 3. 2020, pesem povezala tri srednješolske pevske zbore, in sicer Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Velenje, Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center in Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje. Zbori so za poslušalce pripravili zanimiv in izviren program.

Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Velenje je pod vodstvom mag. Alenke Podpečan pripravil ljudsko Pa se sliš v priredbi Karla Pahorja, rezijansko Da lipa ma v priredbi Ambroža Čopija, Jazz cantato Andya Becka in popularno skladbo You raise me up.

Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center pod vodstvom Davida Preložnika je zapel Gregorčičevo Stoj, sončece, stoj Mirana Rustje, ljudsko Nevesta le jemlji slovo v priredbi Andreja Makorja, Torijevo Potujem sam v priredbi Leona Firšta in pesem Sare Praper Obrekovanje skladateljice Tadeje Vulc.

Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje pod vodstvom Andreje Ocvirk je nastopil kot zadnji, pevci pa so pripravili skladbo Jacobusa Gallusa En ego campana, Makorjevo O lux beata Trinitas  in prekmursko ljudsko Zrejlo je žito v priredbi Stojana Kureta.

Za čudovito presenečenje je poskrbel Mešani pevski zbor Sonce prav tako pod vodstvom Andreje Ocvirk, saj nam je zapel En poljub in nas spomnil, kako pomembno je preživeti čas z najbližjimi.

Za konec so nas vsi trije zbori zazibali v večer s skupno pesmijo Večernica, katere avtor je Anton Martin Slomšek, harmoniziral pa jo je Janko Žirovnik.

 

Skip to content