Dijaki 3. letnika in 2. c si boste v sredo, 8. 3. 2023, ogledali film Lunana: jak v razredu. Butanski nominiranec za tujejezičnega oskarja 2022 je vizualno dognana refleksija o iskanju smisla in sreče, ki ju nemalokrat najdemo tam, kjer bi to najmanj pričakovali.

»Želel sem raziskati vprašanje: ‘Je Butan res najsrečnejši kraj na svetu?’ Vendar sem namesto enega samega odgovora podal idejo, da ni sreča tisto, kar navsezadnje iščemo v življenju, temveč pot, ki jo prehodimo v iskanju tistega, kar mislimo, da iščemo.« (Pawo Choyning Dorji)

Ogled bo v Malem Unionu (Celjski dom), in sicer v dveh delih.

Cena predstave je 3,20 EUR na dijaka. Razredni blagajniki zberete denar in ga oddate v kinu pred predstavo. Sedežnega reda ne bo, zato zasedite prosta mesta v kinodvorani.

Prva skupina dijakov se zbere pred Celjskim domom ob 7.45, začetek filma bo ob 8.00. Po predstavi imate malico. S poukom boste nadaljevali ob 12.10.

Oddelek Spremljevalci
3. d D. Šketa, N. Jaklevič
3. e T. Štorman, T. Potočnik
2. c M. Koštomaj, B. Dolinšek

Druga skupina dijakov ima pouk po urniku 0., 1. in 2. uro, 3. uro ima malico. Pred šolo se zberete ob 10.25, od koder boste skupaj s spremljevalci odšli v kino. Začetek filma bo ob 11.00. Po ogledu filma nimate več pouka.

Oddelek Spremljevalci
3. a M. Bukovec, A. Pučnik
3. b P. Zalokar, B. Kropej
3. c D. Babič, J. Križan

Morebitne spremembe urnika, nadomeščanja ali menjave prostorov, so označene v Untisu.

Prosimo za primerno obnašanje. Na šolskih predstavah niso dovoljeni prigrizki in pijača.

Pomočnik ravnatelja
Damir Šketa

Skip to content