V petek, 10. februarja 2023, nas je v okviru Maratona znanosti s svojim obiskom na Gimnaziji Lava počastil gospod Adrian Farrell, veleposlanik Irske za Slovenijo, Bosno in Hercegovino. Na začetku obiska je najprej nastopil šolski bend Eruption, nato je veleposlanik predstavil nekaj osnovnih podatkov o svoji državi, politični sistem, irščino, naravne danosti dežele, nacionalni praznik Svetega Patrika, kulturo, največje irske literarne ustvarjalce, izobraževanje, pomembna irska izvozna podjetja, irske nacionalne športe, spregovoril je o diaspori, o lakoti, ki je pestila Irsko, predstavil pa je tudi svoje delo veleposlanika.

Izvedeli smo veliko novih stvari o Irski. Vsi dijaki, ki marca potujete na strokovno ekskurzijo na Irsko, se boste lahko o vsem tudi sami prepričali in doživeli Irsko po svoje.

Najlepše se zahvaljujem glasbenim mojstrom našega šolskega benda Eruption za izjemen nastop: Luciji Remic, Emi Iršič, Davidu Jelenu, Matevžu Rožeju, Janezu Vošnerju, Blažu Krušiču, Juretu Kropcu, Alenu Andrejčiču, Matiji Maziju in njihovi mentorici Metki Jagodič Pogačar.

Polona Zalokar

 

 

Skip to content