vse kaj drugega kot strašna!

Namen spanja v šoli je spoznavanje prvih letnikov. Da bodo lažje menjali zapiske in našli nove prijatelje ter stkali trdne vezi do zaključka šolanja.

Popoldne je minilo v znamenju iger na prostem, da smo se naučili imena drugih in spoznali profesorje. Skratka, da smo prebili led.

 

Za motivacijo in inspiracijo smo prisluhnili dvema gostoma, Celjanoma, ki opravljata zanimiva poklica. Vodja marketinga v Hisense Europe Alenka Potočnik Anžič nam je predstavila dinamično delo marketinškega oddelka, ki bdi nad več kot 30 tujimi trgi in se tedensko srečuje z največjimi športnimi imeni na svetu. Hisense Slovenija je med drugim pokrovitelj letošnjega evropskega nogometnega prvenstva, zato je enemu od dijakov, ki je prvi pravilno odgovoril na njeno vprašanje, podarila originalno repliko žoge, s katerim bo odigrano prvenstvo.

Drugi gost je bil športni novinar in komentator Matic Flajšman, ki nam je orisal, kako izgleda njegov delovni dan na POP TV, ali je res spremljati službeno Tour de France tako sanjsko, kot se sliši, kako prideš do izjave znanega športnika, če si 34. v vrsti in med manjšimi medijskimi hišami na svetu, ter kdo iz športnega sveta je nanj naredil največji vtis.

Sledil je Lavaton, nagrada za najboljšo ekipo v spretnostnem poligonu pa najdebelejša blazina za udobno spanje naših “kraljičen” na zrnu graha.

Dijaki so si za večerjo sami spekli palačinke, zjutraj pa se posladkali še z rogljički, ki so nam jih spekli v Pekarni Geršak.

Špela Kumer

Skip to content