21. marca, na svetovni dan poezije, je Literarni klub Gimnazije Lava pripravil pomladno Literarno kAVArno, kamor so lahko obiskovalci prišli po pesem za s sabo ali po navdih za ustvarjanje avtorskih pesmi. Vmes smo izpeljali tudi podelitvi priznanj in nagrad najboljšim ustvarjalcem preteklih dveh natečajev.

 

Fotohaiku natečaj

S ponosom smo odprli novo razstavo v Visečariji – tokrat so razstavljeni fotohaikuji, s katerimi so dijaki sodelovali na internem natečaju, ob odprtju razstave pa smo podelili tudi nagrade avtorjem najboljših treh fotohaikujev. Za mesto podelitve smo izbrali prostor pred črno steno, ki jo krasi haiku Josipa Ostija, likovno sta ga interpretirali Andreja Urh in Klara Jug iz 1. e.

Na natečaju je sodelovalo 35 dijakov, najboljše tri so prispevali: Meta Sevšek (3. c), Kalina Radaković (4. c) in Blaž Krušič (3. e), ki so prejeli knjižno nagrado – Panovo piščal Josipa Ostija.

S strani komisije – sestavljali sta jo profesorici Katarina Petač in Špela Kumer – so bili pohvaljeni še: Zala Zupanič, Špela Herodež, Maj Guštin, Jaša Miheljak, Lara Tovornik, Iza Rozman (vsi iz 1. c), Tadej Klepej, Nana Novak, Kaja Rojc (vsi iz 3. b) ter Julija Krajnc in Ema Naja Leskošek (obe iz 3. c).

 

Najboljša pesem Pekarne poezije

Dobili smo zmagovalno pesem Pekarne poezije. Pri spletnem glasovanju je bila med tremi izbranimi pesmimi največkrat všečkana pesem Srca hrepenenja, ki jo je napisala Kaja Rojc iz 3. b in prejela knjižno nagrado – Pavčkovo pesniško zbirko Domu in rodu. Priznanji sta prejela tudi avtorja drugih dveh izbranih pesmi – Benjamin Jakob iz 4. b za pesem Dnevni utrinek ter Peter Potnik iz 3. e za pesem Ljudje že od nekdaj želijo živeti.

 

Čestitamo vsem nagrajencem kot tudi vsem sodelujočim. Vabimo tudi ostale literarne ustvarjalce, da nam pošljete svoje prispevke, ki bi jih želeli objaviti v novi številki Magme. Do 26. aprila jih pošljite na: GL.literarni-klub@sc-celje.si.

 

Špela Zupan,
mentorica Literarnega kluba

Skip to content