V soboto, 27. januarja 2024, so maturanti in maturantke Gimnazije Lava zaplesali na svojem maturantskem plesu v dvorani Golovec. Gala dogodek se je začel z uvodno pesmijo Vivo per lei, ki so jo sredi plesišča izvedli maturanta Janez Vošner (4. e), klavir in vokal, in Živa Zorko (4. d), vokal, ter dijak Nik Stopinšek (S-3. b) pod mentorstvom profesorice Metke Jagodič Pogačar. Himno Gaudeamus igitur sta na odru odpela Janez Vošner in Živa Zorko. Sledili so tradicionalna četvorka, mazurka in splet šestih latinskoameriških plesov, ki so se jih maturanti in maturantske naučili pod mentorstvom plesnega učitelja Boštjana Špiljarja iz Plesnega vala. Goste je zabaval ansambel SkorBand.

V imenu generacije sta strnila svoje vtise o gimnazijskih letih in nagovorila goste maturanta Angelika Laura Kores (4. d) in Anže Centrih (4. c).

V nadaljevanju večera so nas s šestimi pesmimi zabavali tudi člani šolskega benda Eruption, večinoma letošnji maturanti: Janez Vošner (vokal in klavir), Živa Zorko (vokal), Lucija Remic (vokal), Gašper Repše (klavir), Jure Kropec (kitara), Bor Pleterski (kitara), Benjamin Došler (bas kitara, SMM), Bor Lebič (bobni). Nastopili so pod mentorstvom profesorice Metke Jagodič Pogačar.

Maturantski ples bo zagotovo ostal maturantom eden najlepših spominov na njihova gimnazijska leta.

Polona Zalokar

 

 

 

Skip to content